O rochie CRIMINALĂ a UCIS 3.000 de femei

0
262

Cu un nume bizar şi un aspect şi mai ciudat, crinolina a apărut pe scena modei la mijlocul anilor 1800, însă nu a dispărut în totalitate nici până în ziua de astăzi.

foc-465x390

Prima licenţă pentru scheletul metalic al rochiei care a isterizat epoca Victoriană a fost acordată în 1856, scrie evz.ro.

Crinolina devenise atât de populară în Marea Britanie, încât mai multe fabrici de oţel din Regatul Unit s-au specializat doar pentru piaţa crinolinelor, producând aproximativ 3.000 de exemplare pe zi., conform mashable.com

Mai mult decât atât, au fost înfiinţate magazine specializate în vânzarea ciudatelor rochii unui public dornic să poarte una dintre cele mai incomode obiecte vestimentare inventate vreodată.

Însă crinolina nu a fost doar o modă, ci şi o sursă pentru tragedii în societatea britanică. De la sfârşitul anilor 1850 până la sfârşitul anilor 1860, peste 3.000 de femei au murit, după ce rochiile lor au luat foc în mod accidental, ceea ce înseamnă că aproape în fiecare zi o femeie îşi pierdea viaţa în mod stupid.

Moda a durat până la mijlocul anilor 1860, însă a fost revitalizată periodic, în special după Al Doilea Război Mondial, ca urmare a campaniei New Look a companiei Christian Dior.