O statuie cu UN SFÂNT, acoperită. Motivul este INCREDIBIL

0
197

O şcoală catolică a acoperit o statuie a unui sfânt din cauză că era prea ambiguă şi aluzivă. Opera reprezenta pe sf. Martin care întinde o bucată de pâine unui copil sărac, scrie evz.ro.

Sf.Martin care dă pâine unui copil sărac: aceasta reprezintă statuia ridicată la şcoala catolică Blackfriars din Adelaida, în Australia. Şi totuşi această statuie a dezlănţuit diferite polemici cu pâinea aceea hotărât ambiguă şi poziţionată la înălţimea stomacului sfântului, într-atât încât conducerea şcolii a hotărât acoperirea operei de artă. . Ştirea existenţei ”bizarei” statui şi a cenzurii ulterioare a fost dată de canalul Tv, 7News Adelaide. Directorul şcolii, Simon Cobiac, şi-a cerut scuze comunităţii şi părinţilor elevilor prin intermediul Facebook, explicând că ”ideea bidimensională a statuii a fost vizionată şi aprobată de consiliul de administraţie în luna mai, dar când a fost predată versiunea tridimensională a operei, acelaşi consiliu a considerat-o prea aluzivă”.

Realizarea operei cu sfântul şi copilul a fost făcută în Vietnam, dar un sculptor local a fost acum însărcinat de a modifica totul. Îniţial statuia a fost acoperită cu o folie neagră, apoi depusă într-o împrejmuire acoperită tot cu negru. ”Este foarte amuzantă” a comentat Driller Jet Armstrong, un artist australian. ”O iubesc, este arta care scandalizează”. Mulţi au gândit la fel ca el, titrează sursa menţionată.