Obiceiuri alimentare care îți pot pune viața în pericol. Medicii trag un semnal de alarmă!

0
138

Alimentaţia are un rol extrem de important pentru sănătate, fiind una dintre principalele cauze răspunzătoare de apariţia bolilor, scrie realitatea.net.

Dacă dieta ta este bogată în grăsimi, atunci riscul de a dezvolta cancer la colon este crescut. La fel se întâmplă şi în cazul dietelor care conţin multă proteină animală, de aceea este util să cunoşti care sunt factorii care îţi pot influenţa sănătatea într-un mod negativ.

Și consumul exagerat de alimente de origine animală contribuie la creşterea riscului cancerului de colon. Din păcate, mâncarea procesată, cea de tip fast-food conţine doi aditivi foarte periculoşi, şi anume: carboximetilceluloza – cunoscută şi sub denumirea de gumă de celuloză şi polisorbat 80.

Cafeaua are proprietatea de a împiedica dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit unui studiu, una dintre cele mai populare băuturi cu care oamenii îşi încep ziua, cafeaua, poate reduce semnificativ riscul cancerului colorectal. Dacă bei una sau două ceşti de cafea zilnic, acesta scade cu 26 de procente, în timp ce două ceşti şi jumătate reduc riscul la jumătate, potrivit clickpentrufemei.ro.