Oficial de la Kiev: Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

0
192

Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără să nu violeze frontiera cu Ucraina, este de părere Evgheni Marciuk, reprezentantul Kievului în negocierile de la Minsk privind soluționarea conflictului separatist din Donbas.

Oficialul ucrainean a discutat despre acest proiect militar al Rusiei într-un interviu oferit postului de televiziune 112.

„Noi știm că acolo (în regiunea transnistreană – n.r.), Federația Rusă menține un cap de pod ca să-și poată extinde capacitățile militare. Dar pentru a crește acest cap de pod, în mod inevitabil va trebui să încalce teritoriul Ucrainei, pentru a ajunge în Transnistria. Chiar și din partea mării Negre, va trebui oricum să violeze hotarul cu Ucraina”, a explicat Evgheni Marciuk, citat de infoprut.ro.

La rândul său, președintele ucrainean Petro Poroșenko spune că pericolul de invazie militară a Rusiei în Ucraina rămâne valabil.

Potrivit preşedintelui Ucrainei, regiunea transnistreană ar putea fi folosită “în orice moment” pentru un “asupra noastră şi ameninţă graniţele noastre”, informează Ukrainskaia Pravda.