Oligarhul Platon recunoaște că a organizat ”jaful miliardului”, pentru a FALIMENTA Republica Moldova

0
171

Oligarhul condamnat Veaceslav Platon, recunoscut drept raiderul numărul 1 în CSI, își recunoaște implicarea directă în ”jaful miliardului”. Portalul de investigații Zeppelin.md a publicat o înregistrare audio, expediată de unul din avocații lui Platon, în care oligarhul recunoaște, de facto, că urmărea o lovitură de stat aducerea la guvernare a uunor forțe antieuropene.

În înregistrarea audio, publicată de Zeppelin.md, Veaceslav Platon, susține că că a atacat sistemul bancar din Republica Moldova. Mai mult, noteaă sursa citată, Platon se laudă că putea să blocheze băncile, pentru ca oamenii să nu poată primi bani de peste hotare. Mai departe, Platon descrie cu sânge rece efectele urmărite de el, adic prăbuşirea sistemului economic al Republicii Moldova şi în ultimă instanţă „punerea ţării pe brânci”falimentarea țării.

Acest lucru ar fi însemnat paralizarea bugetară, socio-economică şi politică a întregii Republici Moldova. De asemenea, conturile întreprinderilor private urmau să nu mai poată fi deservite de băncile moldoveneşti, astfel fiind stopată orice operaţiune economică, de achitare a salariilor angajaţilor din sectorul privat.

În cnsecință, notează Zeppelin.md, urma să fie paralizată şi orice tranzacţie economică externă, respectiv importurile de mărfuri de larg consum. Asta ar fi su la devalorizarea de câteva ori a valutei naţionale în doar câteva săptămâni, la inflaţie simetrică, de sute de procente şi dispariţia produselor alimentare de primă necesitate de pe rafturile magazinelor.

Toate acestea, noteayă postalul citat, sunt doar câteva elemente care conturau prăpastia pe malul căreia se afla Republica Moldova. Din fericire, planurile lui Veaceslav Platon au fost deturnate de Guvern prin oamenii legii, iar acest fapt a fost recunocut chiar de acesta. Numai că pericolul încă mai planează asupra Republicii Moldova.

«Chiar dacă agentul Veaceslav Platon n-a reuşit să ducă la bun sfârşit planul de a pune pe brânci Republica Moldova, fiind reţinut la 25 iulie 2016 la Kiev de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), FSB, SVR şi GRU n-au renunţat. Zecile de miliarde de dolari spălate de Platon în beneficiul curatorilor şi stăpânilor săi de la Moscova prin „Laundromatul Rusesc”, inclusiv sutele de milioane de dolari scoase prin „Spălătoria Rusească” din sistemul financiar-bancar moldovenesc stau bine merci în conturile off-shore-urilor din 732 de bănci, din 96 de ţări din întreaga lume. Periodic, acestea sunt distribuite celor mai tari case de avocatură, companiilor de consultanţă şi lobby, ONG-urilor, activiştilor civici şi propagandiştilor din mass-media, dar şi politicienilor şi partidelor politice de la Chişinău. Moscova nu crede în lacrimi! Lupta continuă. Iar Moldova este din nou în prag de alegeri… », conchide Zeppelin.md.