Papa FRANCISC a INTERVENIT în SCANDALUL momentului. ALARMA trasă de Suveranul Pontif

0
173

Papa Francisc a intervenit în scandalul momentului, divergențe în care este implicat,din nou, Donald Trump, președintele SUA, scrie evz.ro.

Papa a făcut un apel la părțile implicateși a cerut ca statutul oraşului sfânt să fie respectat, precizând că nu este nevoie de noi tensiuni în Orientul Mijlociu.

Solicitarea a venit înainte ca Donald Trump să facă anunțul în privința Ierusalimului, care a fost recunoscut ca fiind capitala Israelului.  „Fac un apel din toată inima ca toată lumea să se angajeze să respecte statutul oraşului, în conformitate cu rezoluţiile ONU. Nu pot să tac şi să nu vorbesc despre îngrijorarea profundă pe care mi-o creează situaţia din ultimele zile”, a declarat Papa.

Suveranul pontif a precizat că speră ca „înţelepciunea şi prudenţa să se impună pentru a nu adăuga alte tensiuni într-un peisaj global care este deja marcat de atât de multe conflicte dure”.

Înainte să facă aceste comentarii, Papa s-a întâlnit în privat cu un grup de palestinieni care erau implicaţi într-o vizită inter-religioasă la Vatican. „Tărâmul Sfânt este prin excelenţă un spaţiu al dialogului între Dumnezeu şi omenire”, le-a spus Papa Francisc, potrivit News.ro.