PAVEL FILIP: Guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile din februarie 2019 să fie libere, corecte și transparente

1
77

Guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile din februarie 2019 să fie libere, corecte și transparente, a declarat premierul Pavel Filip la întrevederea de astăzi cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău William Massolin.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind protecția drepturilor minorităților naționale și viitoarele alegeri parlamentare din Rep. Moldova. În context, Pavel Filip a salutat delegarea la aceste alegeri a unei misiuni de observatori din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Totodată, premierul a apreciat expertiza oferită de Consiliul Europei, care este una valoroasă şi indispensabilă eforturilor de implementare a reformelor interne. Pavel Filip a evidențiat și rolul important al Planului de Acțiuni al CoE pentru Rep. Moldova prevăzut pentru anii 2017-2020, precum și a programelor de cooperare dedicate îmbunătățirii procesului de guvernare la toate nivelele.

La rândul său, William Massolin s-a referit la o serie de subiecte pentru care Consiliul Europei manifestă un interes aparte, precum reforma justiției, lupta împotriva corupției și a spălării banilor, dialogul cu autoritățile publice locale și consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

1 COMENTARIU

  1. Eu consider ca instalarea camerelor de luat vederi in sectiile de votare , este necesara deoarece va mari si mai tare corectitudinea si transparenta , dar si va inchide odata si odata , gurile sefilor din opozitie!

Comments are closed.