PAVEL FILIP: Moldova îşi îndeplineşte angajamentele asumate în faţa UE

3
289

Premierul Pavel Filip a declarat, în debutul şedinţei comune a Legislativului şi Executivului, că Moldova îşi îndeplineşte angajamentele asumate în faţa UE.

„Încă un lucru important sunt acţiunile prevăzute pentru obţinerea asistenţei macro-financiare. Au apărut interpretări diferite în media precum că nu am îndeplinit condiţiile pentru a primi această asistenţă, este un fals. Avem 28 de condiţii pentru a primi 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane sunt grant. Prima tranşă prevede 30 de milioane de euro, 10 milionae fiind partea grantului. Din cele 10 condiţii pentru a obţine prima tranşă deja 4 sunt realizate, 4 sunt în proces de realizare la Parlament, iar 2 sunt deja realizate de către Guvern. Nu există nicio restanţă şi solicitarea mea este cât mai repede să avansăm şi pe aceste 4 care sunt astăzi în Parlament”, a declarat Pavel Filip.

 

3 COMENTARII

  1. Daca Maia si Nastase nu ar mai pune tot felul de piedici, atunci cred ca aceste angajamente ar fi realizate si mai rapid.

  2. Indiferent de criticele opozitiei, pot sa confirm ca-n sfârșit avem si noi un guvern cu adevarat Pro European ce va colabora cu UE si va continua pina nu vom ajunge la mult dorita integrare n UE a Republciii Moldova.

  3. Moldova își îndeplinește angajamentele, dar cum rămâne cu idioții din opoziție care denigrează această Moldovă în UE?

Comments are closed.