PAVEL FILIP: ONG-urile trebuie să fie implicate mai mult în procesul de monitorizare a activității instituțiilor statului

1
91
Prim-ministrul Pavel Filip propune ca organizațiile neguvernamentale să fie implicate mai mult în procesul de monitorizare a activității instituțiilor statului și să ofere consultanță în privința politicilor propuse de acestea. De asemenea, premierul a propus ca să fie rezervat și un buget pentru contractarea ONG-urilor în această privință. Declarațiile au fost făcute după ședința săptămânală a Partidului Democrat din Moldova.
„O realitate este că foarte multe ONG–uri se lasă atrase în procesul politic. În viziunea mea ele ar trebui să se implice în analiză și monitorizare, să fie aproape de instituțiile statului, să vină cu apreciere a politicilor și să fie parte a acestui proces. îmi doresc nu doar să monitorizeze, dar să fie parte a procesului inițial. Îmi doresc ca instituțiile statului să poată apela la serviciile ONG-urilor de evaluare și monitorizare”, a declarat Pavel Filip, citat de evenimentul.md.
Premierul a propus, în acest sens, colegilor din majoritatea parlamentară să identifice un buget care va fi destinat contractării ONG-urilor în vederea asigurării procesului de monitorizare și analiză. Totodată, Filip a anunțat despre intenția de a simplifica procedura de creare a unei organizații neguvernamentale prin micșorarea timpului de înregistrare, eliminarea restricțiilor teritoriale ș.a.
„Am propus colegilor din majoritatea parlamentară de acordare a unui buget special instituțiilor statului care va fi folosit în relațiile cu ONG-urile, să fie un concurs, să se selecteze ONG-urile, să se asigure procesul de monitorizare și analiză. O alta inițiativă este să examinăm subiectele ce țin de debirocratizarea acțiunilor neguvernamentale. De săptămâna viitoare să micșorăm timpul de înregistrare a asociațiilor obștești, eliminarea restricțiilor teritoriale și alte restrângeri. Chiar în această săptămână vom iniția aceste discuții”, a adăugat prim-ministrul.

1 COMENTARIU

  1. Implicate în monitorizare și în unele soluții performante, dar nu în critica sau susținerea unor partide politice!

Comments are closed.