Pavel Filip va participa la Adunarea Generală a ONU unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali importanți

2
164

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde în perioada 26-29 septembrie o vizită de lucru la New York, SUA, unde va participa la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Șeful Guvernului va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, în care va reitera necesitatea soluționării pe cale pașnică a conflictului transnistrean prin respectarea suveranității Republicii Moldova, și va informa comunitatea internațională despre poziția Chișinăului privind respectarea dreptului internațional și a drepturilor omului, asigurarea păcii și dezvoltării globale, notează Radio Chişinău.

În marja reuniunii, Pavel Filip va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de Guverne. De asemenea, premierul se va întâlni cu Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere și cu Secretarul General al ONU, António Guterres.

Premierul Pavel Filip participă pentru a treia oară la sesiunea Adunării Generale a ONU.

2 COMENTARII

  1. Este extraordinar faptul ca guvernarea actuala a reusit sa ajunga la asa nivele in solutionarea problemelor actuale din tara, sincer cred ca problema din stinga nistrului o sa fie rezolvata anume de guvernarea prezenta, in deosebi dupa ce Plahotniuc a mers deschis cu aceast subiect in SUA pentru a gasi solutii si a avea sustinere.

Comments are closed.