Penalii din spatele blocului ACUM. Ce urmăresc Andrei Năstase și Maia Sandu?

4
282

Două partide de opoziție din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat la data de 3 noiembrie că vor participa la viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019 în cadrul unui bloc comun sub denumirea „ACUM”. Evenimentul de lansare a fost organizat cu mult fast, pe scenă defilau mai mulți membri PAS și PPDA, dar și unii reprezentați ai societății civile, precum este Igor Munteanu, Octavian Țîcu etc., despre care presa a scris de nenumărate ori că sunt afiliați politic echipelor Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, scrie impacttv.md.

Printre declarațiile făcute de ACUM se numără salariu mediu lunar de 11 mii lei, prețuri reduse la medicamente, eradicarea corupției și multe altele. Totuși, acei „lideri” ai opoziției se pare că au uitat despre colegii săi de partid în privința cărora au fost intentate multiple dosare penale. În acest sens apare o simplă întrebare: Pe cine vrea să aducă Maia Sandu și Andrei Năstase La Guvernare? Persoane acuzate de esrocherie, viol, contrabandă cu armament?

Să trecem în revistă doar câteva dintre aceste personaje:

Sergiu Cebotari – două dosare penale pentru muncă forțată și pentru delapidări în proporții deosebit de mari.

Gheorghe Petic – acuzat de viol.

Ruslan Verbițchi – contrabandă cu armament. A fost reținut de vameșii ucraineni când încerca să traverseze hotarul cu zeci de cartușe în automobil.

Aureliu Pisica –  a agresat de nenumărate ori jurnaliştii şi a încătuşat un copil de panoul din faţa Ministerului de Interne. Anterior, acesta a fost condamnat pentru că ar fi omorât un om într-un accident rutier.

Valeriu Cașu – cercetat penal pentru tâlhărie. A snopit în bătaie un bărbat, furând, alături de doi complici, telefonul mobil, 100 de dolari, 5.000 de lei, un ceas de mână și o brățară de aur.

Lista unor astfel de persoane poate fi continuată. Opoziția (anti)oligarhică, susținută de penalii Victor și Viorel Țopa vrea să vină la cârma țării, cel mai probabil, pentru a-și salva amicii de ani grei de pușcărie, care îi așteaptă pentru cele comise. Desigur, în cadrul întâlnirilor cu cetățenii, conducerea ACUM va prefera să acuze Guvernarea de fărădelegi, decât să recunoască faptul că echipa sa este plină de penali și persoane cu interese obscure. Însă cetățenii Republicii Moldova trebuie să cunoască adevărul, inclusiv despre persoanele ce stau în spatele acestui proiect politic.

Sursa: impacttv.md

4 COMENTARII

  1. Nici unul din aceste partide nu își merită locul în guvern. Ei pur și simplu o să ne ducă Moldova de râpă.

  2. Cum vor ei sa ridice salariul mediu pina la 11 mii , daca ei de acum nu stiu de unde vor lua acesti bani? Sau vrabia malai viseaza? Maia cu Nastase sunt gata sa declare acum orice , numai ca sa ajunga la putere , insa cind chiar or ajunge , vor duce tara la criza in mai putin de 3 luni!

  3. Urmaresc sa vie la putere si sa ne fure tara. Niciunul din ei de 3 ani nu lucreaza nicaieri. sunt setosi de bani

Comments are closed.