Petro Poroşenko susţine că Ucraina este, de facto, flancul estic al NATO

0
122

Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Ucraina este flancul estic de facto al Alianţei Nord-Atlantice, notează Radio Chişinău.

În timpul unei ceremonii în care partea americană a transferat Kievului două ambarcaţiuni de patrulare pentru consolidarea capacităţii de apărare a Ucrainei, Poroşenko a subliniat că „acest gest de sprijin a consolidat cooperarea în domeniul apărării între Ucraina şi Statele Unite ale Americii”.

La rândul său, adjunctul secretarului american al apărării, Robert Karem, a declarat că poziția SUA este neschimbată în ceea ce privește sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean. „Rusia a ocupat Crimeea și a continuă conflictul în Donbas, încercând să modifice granițele aplicând forța. Agresiunea Rusiei nu reprezintă o amenințare doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga regiune, pentru Europa, pentru Statele Unite și pentru stabilitatea întregii ordini mondiale” – a acuzat Karem.

Secretarul adjunct al apărării al SUA a adăugat că Rusia desfășoară o operațiune militară într-o țară parteneră a NATO şi continuă să disemineze propagandă și dezinformare, subminând guvernele din întreaga lume și amenințând pacea și stabilitatea.