Planta care îţi ia durerea cu mâna. Iată cât de multe boli tratează!

0
163

Gheara-diavolului este o plantă ierboasă, care creşte pe terenuri nisipoase şi foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri, în Africa de Sud, în Namibia şi în Madagascar. Denumirea i se trage de la fructul sau spinos, care are o formă aparte: este oval şi încapsulat într-o coajă lemnoasă, cu doi spini centrali mari şi două rânduri laterale de 12-16 ţepi, în formă de gheară, scrie realitatea.net.

Partea cea mai frecvent folosită a plantei este rădăcina, care se recoltează la sfârşitul sezonului ploios. Rezultate foarte bune în terapie s-au obţinut însă şi administrându-se plantă întreagă, adică frunzele, florile şi rădăcinile.

Boli ce pot fi prevenite cu Gheara-diavolului

* Ateroscleroza
* Migrene
* Litiază biliară
* Complicaţii hepatice
* Tromboze
* Dureri de spate
* Dureri de cap
* Dureri menstruale
* Dureri de dinţi
* Nevralgie de trigemen, nevralgie intercostală
* Adjuvant în entorse, luxaţii şi fracturi
* Adjuvant în cazul metastazelor osoase
* Dispepsie şi indigestie
* Diskinezie biliară
* Cistită, infecţii renale
* Adjuvant în diabet
* Hipertensiune arterială
* Aritmie cardiacă

Gheara-diavolului şi reumatismul

Celebritatea extraordinară pe care această plantă a căpătat-o în Europa şi în Statele Unite se datorează, fără îndoială, efectului sau terapeutic, cu adevărat fenomenal, în bolile articulare.

Fie că este vorba de osteoartrită, de artroză, de poliartrită reumatoidă, Gheara-diavolului şi-a dovedit eficienţa. Nenumărate studii clinice făcute din 1958 şi până astăzi au arătat, fără dubiu, faptul că Gheara-diavolului administrată intern reduce durerile articulare până la dispariţie, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară, răreşte intensitatea şi frecvenţa crizelor reumatice. Mai mult, plantă are efecte puternic antioxidante, încetinind sau stopând procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, conform formula-as.ro.