POfta vine MÂNCÂND: Suma IMENSĂ de bani, pe care Tiraspolul o cere Moscovei

0
264

Administrația separatistă de la Tiraspol cere Moscovei un credit pe termen lung 130 de milioane de dolari, necesar pentru stabilizarea  economiei regiunii transnistrene, iar Guvernul rus promite că va examina această solicitare.

Discuții pe marginea acestui subiect au fost purtate în capitala Federației Ruse de pretinsul ministru transnistrean al finanțelor, Irina Molokanova, cu adjunctul ministrului de Finanțe de la Moscova, Leonid Gornin, citat de Radio Chișinău.

Actualmente, cota impozitelor în Produsul Intern Brut (PIB) din Transnistria este de 35%, iar numărul persoanelor angajate este de 106 în raport cu 100 de pensionari, potrivit statisticilor realizate de autoritățile din regiune, citate de agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”.

Potrivit sursei citate bugetul consolidat și cel al asigurărilor sociale în Transnistria reprezintă 67,5% din PIB-ul regional, iar deficitul bugetar este de 10 la sută – adică 130 de milioane de dolari.

Pentru o decizie finală, Guvernul rus ar urma să analizeze legislația economică și normele bugetare din Transnistria, specifică presa transnistreană.