Poliția britanică a deschis o anchetă privind scurgerea în presă a unor note diplomatice extrem de critice la adresa lui Trump

0
162

Poliția britanică (Scotland Yard) a anunţat, vineri seară, că a deschis o anchetă privind scurgerea în presă a unor note diplomatice extrem de critice la adresa preşedintelui american, Donald Trump, ce a provocat demisia ambasadorului britanic la Washington.

Duminica trecută, în presa britanică au apărut o serie de depeșe diplomatice ale ambasadorul britanic în Statele Unite, Kim Darroch, în care îl califica pe preşedintele Trump drept „instabil” şi „incompetent”, iar administrația americană drept „unică în disfuncționalitatea sa”, notează Europa Liberă.

Președintele Trump a reacționat dur într-o serie de mesaje pe Twitter, luni, când a susținut că Statele Unite nu ar mai fi avut „contact” cu Kim Darroch, un „tip foarte prost”. Donald Trump a criticat-o și pe premierul Theresa May, mai ales pentru modul în care a negociat Brexit-ul, dar premierul britanic demisionar își exprimase deja sprijinul pentru ambasadorul de la Washington. Miercuri, ambasadorul Kim Darroch şi-a anunţat demisia, o plecare „foarte regretabilă”, potrivit declarației premierului făcută în Parlament.