Politician de la Moscova: Rusia este vinovată de războiul din Donbas

0
15

„Rusia are principala vină pentru tot ceea ce s-a întâmplat în Donbas și trebuie să inițieze negocieri privind introducerea fortei de menținere a păcii în teritoriile ocupate”, a declarat Grigori Iavlinski, candidatul la președinția rusă din partea partidului liberal Yabloko.

El a menționat acțiunile necesare pe care Rusia ar trebui să le inițieze pentru rezolvarea situației conflictuale, scrie paginaderusia.ro.

„Să retragem de acolo trupele. Să retragem de acolo pe toți așa-numiti “militari in vacanta” și (mercenarii) din „milițiile populare”. Sa oprim livrarea de echipamente militare. Să închidem frontiera, dar înainte de asta sa încheiem acorduri internaționale care sa duca la desfasurarea unei forțe internaționale, că să se evite răzbunarile, vărsarea de sânge, violența împotriva populației din Donbas. Din acea parte a Donbasului care a fost sub stapanire aseparatiștilor, așa-numitele DNR și LNR. Trebuie să apărăm acești oameni și pentru asta e nevoie acolo de forțe internaționale. Și Rusia trebuie să accepte și să initieze negocierile. Daca e sa spun pe sleau, trebuie recunoscut faptul că acolo s-a comis o crimă, și Rusia este responsabila pentru acest lucru, pentru tot ce s-a întâmplat acolo”- a spus Iavlinski.

LĂSAȚI UN MESAJ