Poroșenko a greșit ușa la ONU și a dat peste o glumă nesărată a lui Lavrov

0
97

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko, care participă la sesiunea Adunării Generale a ONU, a greșit ușa și a intrat peste delegația rusă, transmite corespondentul „Kommersant“, citat de paginaderusia.ro.

Liderul ucrainean era așteptat la un eveniment la nivel înalt numit „Acțiuni de sprijinire a instaurării păcii” dar a încurcat ușa și a intrat peste delagația rusa, în camera rezervată pentru negocieri a ministrului de externe rus Serghei Lavrov. Dupe ce și-a dat dat seama că a intrat pe ușa greșita, Porosenko s-a întors fara sa spuna ceva si a iesit pe usa.

Totusi, unul dintre jurnaliștii rusi a reușit să-i arunce o întrebare, care se referea la propunerea de a desfășura misiunea de menținere a păcii în Donbas. „Nu răspund pentru mass-media ruse, sunteti producatori de fake news”, a răspuns Poroșenko.

„Probabil căuta toaleta,” – a comentat caustic Serghei Lavrov aparitia lui Porosenko.

Miercuri, presedintele Ucrainei va vorbi în fata Adunării Generale a ONU, unde spe presupune ca va prezenta o nouă rezoluție privind Crimeea. Rezoluția anterioară a Ucrainei privind drepturile omului în Crimeea a fost adoptată la Adunarea Generală în decembrie 2017.

Anterior, Petro Poroșenko s-a întâlnit cu reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker. Acesta i-a inmanat președintelui Ucrainei o copie a „Declarației privind Crimeea“ a secretarului de stat Mike Pompeo în care se vorbeste despre politica de nerecunoaștere a Crimeea ca parte a Rusiei. Ei au discutat despre evenimentele din Donbas și despre perspectivele desfășurării unei misiuni multinaționale de menținere a păcii sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite.