Poroșenko: Rușii vor avea nevoie de pod pentru a fugi din Crimeea noastră

0
516

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a comentat inaugurarea de catre Rusia a podului spre Crimeea, peste strâmtoarea Kerci, facuta de omologul său rus, Vladimir Putin. Șeful statului ucrainean l-a acuzat din nou pe Putin de încălcarea dreptului internațional și a spus că ”ocupanții vor avea nevoie de pod pentru a fugi din peninsula, scrie paginaderusia.ro.

„Construcția ilegală a podului Kerci este o altă dovadă de neglijare a dreptului internațional de catre Kremlin. Deosebit de cinic este faptul că deschiderea vine în ajunul comemorarii deportarii poporului tătar din Crimeea de către regimul stalinist … Invadatorii vor avea nevoie de pod atunci când vor pleca în graba din Crimeea noastra“ – a scris Poroșenko pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Poroșenko, în ciuda încercărilor zadarnice ale Moscovei de a legitima „ocupația temporară a peninsulei Crimeea“, „povara infractiunii internaționale a Rusiei va continua sa creasca“. Liderul ucrainean a subliniat faptul că Kievul va continua să-și apere consecvent pozițiile în problema Crimeei.

„Permiteți-mi să vă reamintesc, la Tribunalul de arbitraj al Națiunilor Unite privind dreptul mării a fost depusă o plangere pentru protecția intereselor suverane ale Ucrainei, în special în legătură cu construcția ilegală a podului de la Kerci“, – a declarat Poroșenko.

La 15 mai, Vladimir Putin a sosit in Crimeea pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a părții rutiere a podului.

Constructia este cea mai lunga de acest gen din Rusia, lungimea sa totală fiind de 19 km.