Premierul Ion Chicu pleacă în vizită la Moscova

0
111

Prim-ministrul Ion Chicu va efectua săptămâna aceasta o vizită în Federația Rusă. Potrivit premierului, vizita la Moscova a fost agreată de mult timp, însă așa și nu a avut loc. Declarațiile în acest sens au fost făcute luni, 18 noiembrie, într-o conferință de presă, transmite IPN, citată de Radio Chișinău.

„Din motive neînțelese pentru mine,  nu au mai avut loc, deși relațiile economice cu Federația Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova și deși s-a acumulat un număr mare de probleme critice care sunt pe agendă. Și aici amintesc despre problema transportatorilor. Exportul produselor agroalimentare este literalmente blocat. Aici vorbim și despre aprovizionare cu gaze a Republicii Moldova”, a menționat premierul.

Ion Chicu a comunicat că în data de 22 noiembrie va participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții, care va avea loc la Londra. „Voi merge acolo pentru a discuta, inclusiv cu prim-miniștrii din țările vecine, despre intensificarea relațiilor. Bineînțeles, voi discuta cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în privința sporirii finanțărilor pentru proiecte de infrastructură etc.”, a notat premierul.