Procurorul general al Rusiei: Sarcina principală a Procuraturii în 2018 este să nu admită mitingurile opoziției

0
83

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat ca principalele sarcini ale instituției sale în anul 2018 sunt „împiedicarea tensiunilor sociale”, precum și „prevenirea acțiunilor publice neautorizate și altor încălcări care amenință stabilitatea și securitatea”. Potrivit lui Ceaika, aceste măsuri vor contribui la asigurarea ”statului de drept” la viitoarele alegeri prezidențiale.

Și în 2017, Procuratura a avut ca obiect principal de activitate împiedicarea manifestatiilor publice ale opozitiei. Astfel, procurorii au amenintat direct membrii opoziției cu dosare penale în ajunul diferitelor acțiuni de protest și au efectuat retineri preventive ale liderilor opozitiei, inainte de manifestatiilor de protest, scrie paginaderusia.ro.

La 1 decembrie 2015, Fundația Anticorupție condusa de politcianul Alexei Navalnîi a lansat filmul „Ceaika”, dedicat celor doi fii ai procurorului general – Artem și Igor Ceaika. În documentar, Navalnîi și suporterii săi au acuzat familia procurorului de îmbogățire ilicită.