Programul „Drumuri Bune pentru Moldova” a ajuns şi în satul de baştină al liderului Platformei DA, Andrei Năstase

0
137

Programul „Drumuri Bune pentru Moldova” a ajuns şi în satul de baştină al liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care este un critic vehement al proiectului. În Mândreşti, Teleneşti, a fost reabilitat un drum de peste un km. Lucrările au costat peste 2 milioane de lei. Localnicii spun că acum nu mai fac slalom printre gropi, iar criticile consăteanului lor sunt neîntemeiate.

„- Ne bucurăm că l-o făcut drumul
– Cum era ?
– Erau hopuri”.

„A fost mizerabil”.

„Îmi place foarte mult. Este tare bine. Mergem ca la Chişinău”.

„Faţă cum erau drumurile,
acum sunt bune, chiar îs bune. Şi nu este la noi în satul acesta că nu este chiar mititel nu este niciun drum de ţară. Tot prundiş, chetriş”.

Unii săteni spun că Năstase degeaba critică proiectul, mai ales că politicianul merge pe drumul reparat când îşi vizitează mama. 

„Dar ce să-l critice că este tare bun?! Înainte erau nişte „hândiciuri”, mergeau copiii pe aici la şcoală păi, offf cum veneau de la şcoală. Critică acei, care nu fac, dar cei, care fac este bun”.

„Aceia deja nu înţeleg ce înseamnă să mergi prin glod şi să mergi pe drum bun. Iată, cum!”

Primarul a venit cu o veste bună pentru localnici. În timpul apropiat, va fi reparat încă un drum. 

„Mai avem o porţiune de drum în sat adică facem legătura între traseul respectiv şi centrul satului cu o porţiune de drum în sumă de cinci sute de mii de lei”, a declarat Vasile Socolovschi, primarul comunei Mândreşti, raionul Teleneşti.

În cadrul programului, lansat la inițiativa președintelui PDMVlad Plahotniuc, până la sfârşitul anului vor fi reabilitați 1275 de kilometri de drumuri locale. Valoarea investițiilor ajunge la 1,6 miliarde de lei.

Sursa: publika.md