Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a ajuns și la Cimișlia

2
156
Proiectul național Drumuri Bune pentru Moldova, anunțat de liderul PDM Vlad Plahotniuc, a ajuns în peste 150 de sate din Moldova. Și locuitorii din 13 sate din raionul Cimișlia deja se bucură de drumuri asfaltate. În satul Ialpujeni se așează asfaltul pe strada centrală din localitate pe o lungime de 1,7 km. În acest scop vor fi cheltuiți peste 2 milioane de lei.

Locuitorii din Ialpujeni sunt mulțumiți că la ei în sat, în sfîrșit va fi un drum calitativ, asfaltat. Ei spun că o astfel de reparație, drumul din sat nu a avut de circa 40 de ani.

Pe strada asfaltată din satul Ialpujeni se află principalele instituții ale localității- primăria, gimnaziul, grădinița, casa de cultură, biserca, poșta și altele, scrie politics.md.
Comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia beneficiază de reparația a două străzi din localitate – cea din satul Ialpujeni, cu o lungime de 1,7 km și sectorul de drum din satul Marienfeld de 1,12 km. Practic străzile centrale ale localităților vor fi asfaltate.
Conform programului Drumuri Bune pentru Moldova, pentru reparația drumurilor în raionul Cimișlia, vor fi cheltuite peste 50 milioane de lei. Practic în fiecare localitate vor fi sectoare de drum reparate. Pînă la moment, în raion sunt asfaltate circa 10 km de drumuri pentru care s-au cheltuit deja peste 17 milioane de lei. Peste 5 km de drumuri din satele Cenac, Hîrtop și Mereni, au fost acoperite cu pietriș. Aici s-au cheltuit 4, 5 milioane de lei.

2 COMENTARII

  1. pana unii critica, astia isi cauta de treaba si fac si nu vad motive pentru a schimba guvernarea! o sa-l scuip in ochi data viitoare pe Nastase pentru ca minte obraznic!

  2. Sper sa ajunga si la noi in raion. Imi pare ca satele Moldovei nu au vazut asfalt de pe timpul sovietic

Comments are closed.