Propaganda afiliatā Aliantei Acum manipuleazā in cazul Open Dialog

0
114

Propaganda afiliata Aliantei politice Acum, nu doarme si produce in serie fake news.
Citeva site-uri informative au preluat o facatura de la newsmaker.md, si au postat astăzi știri în care au scris că Guvernul Poloniei ar fi intervenit la autoritatile moldovenesti, in favoarea fundatiei Open Dialog și ar fi sfătuit autoritățile moldovenești să nu implice Polonia în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Stirea fake poate fi dezamorsata imediat, accesând contul de Twitter al misiunii poloneze în Republica Moldova putem vedea că nu este nicăieri pomenit numele Ludmilei Kozlovska sau al Fundației Open Dialog, pe care îl conduce aceasta.
În mesajul publicat de misiunea diplomatică poloneză la Chișinău se spune „Astăzi am purtat discuții bune și sincere cu premierul Pavel Filip despre problemele din campania electorală. Un mesaj clar din partea noastră cu privire la necesitatea ca autoritățile să respecte pe deplin standardele democratice.”

Deci observăm  lipsa oricărei mențiuni a fundației „Open Dialog” sau a Ludmilei Kozlovska, in comunicatul Ambasadei Poloniei. La fel, nu este pomenit în mesajul venit din partea ambasadei poloneze în nici un mod numele politicienilor de opoziție precum Maia Sandu, Andrei Năstase, sau oricare altcineva.

In comunicatul Guvernului Moldovei, se apreciaza ca Premierul Pavel Filip a avut  o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.
Oficialii au  făcut un schimb de opinii privind agenda europeană a Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip a accentuat că parcursul european rămâne unica cale de dezvoltare a țării noastre. Interlocutorii au abordat, de asemenea, o serie de chestiuni actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-poloneze, confirmând interesul pentru dezvoltarea în continuare a acestora.

Nimic de mirare, caci anterior, intr-un interviu, Mihail Gofman a declarat că autorul spălătoriei de bani rusești, cunoscut ca și Laundromat, dar și autorul furtului miliardului este raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon.
Semnificativ este faptul ca interviul acesta a fost ignorat de aceste surse mass-media, chiar dacă până în 2017, Gofman era ridicat la grad de erou datorită declarațiilor sale de atunci în privința schemelor folosite pentru furtul miliardului.

Iar recent TV8 a produs un film documentar despre furturile bancare, in care ofera un singur punct de vedere, al avocatilor acestora, privind dosarele penale in care sunt implicati Filat si Platon.

Nu mira falsurile din presa aservita politic, caci Natalia Morari care modereaza emisiunea Politika, e unul din expertii API intr-un proiect anti fake news.
Interesant, cei de la API inteleg ca in acest caz este ca minimum conflict de interese?

In lupta contra actualei guvernari, oponentii politici si sursele media care ii deservesc , folosesc masiv falsurile si manipularile.

Roman Mihaes