Proteste la Kiev: Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul față de „formula Steinmeier”

0
118

Câteva mii de persoane s-au strâns în Piaţa Independenţei din Kiev la un miting, cerând autorităţilor Ucrainei să renunţe la implementarea „formulei Steinmeier”, notează Radio Chişinău.

Acţiunea a fost intitulată „Mişcarea împotriva capitulării” şi a avut loc în faţa Monumentului Independenţei. „Ne-am adunat aici pentru că ţara noastră este în pericol, pentru că există riscul capitulării” – a declarat pe scenă un voluntar militar, unul dintre organizatorii acţiunii.

Potrivit afirmaţiilor sale, „Mişcarea împotriva capitulării” se declară categoric împotriva realizării „formulei Steinmeier”, care, în opinia sa, ar duce la „capitularea şi federalizarea” ţării, dar şi împotriva retragerii trupelor, a desfăşurării alegerilor în Donbas şi a amnistierii celor care au luptat în est împotriva Ucrainei. Reprezentanţii mass-media au scris că în centrul capitalei ucrainene protestează, duminică, până la 10.000 de persoane, însă Poliţia din Kiev a anunţat că numărul participanţilor la acţiune este de circa 3.000.

Sura: Rador