Punctul pe „I”: Replica DEVASTATOARE a ambasadorului SUA pentru Rogozin

0
246
????????????????????????????????????

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, dezminte informațiile lansate în spațiul public de vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, conform cărora americanii ar pregăti militarii moldoveni pentru un eventual conflict la Nistru.

James Pettit a făcut precizarea în cadrul unei vizite de documentare la poligonul de la Bulboaca, unde au loc lucrări de modernizare a bazei militare cu sprijin american.

„Am văzut aici în mod foarte deschis și transparent că aici toate obiectele sunt pentru instruirea și pregătirea care pe nimeni nu amenință”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, citat de TV8 și Radio Chișinău.

Potrivit lui Pettit, ar fi vorba de anumite neînțelegeri. El a salutat faptul că statul american are legături foarte bune cu Armata Națională a Republicii Moldova.

„Scopul principal pentru noi și pentru Armata Națională este îmbunătățirea armatei, noi încercăm să facem Armata Națională pregătită pentru a participa în diferite misiuni de menținere a păcii”, spune Pettit.

La Baza Militară de la Bulboaca sunt planificate și alte lucrări cum ar fi modernizarea drumurilor, a încăperilor de cazarmă, a blocurilor sanitare, urmează a fi amenajate clase de instruire, un punct medical, dar și un orășel militar. Lucrările de renovare au loc în cadrul programului „Inițiativa globală pentru operațiuni de menținere a păcii”, finanțat de Guvernul SUA.