Reacție bizară a lui Putin la întrebarea „a fost Rusia în spatele otrăvirii spionului rus?”

0
266

Președintele rus Vladimir Putin a avut o reacție pe care presa internațională online a speculat-o prompt. Întrebat fiind dacă Rusia se află în spatele otrăvirii spionului Serghei Skripal în Marea Britanie, Vladimir Putin a zâmbit cu superioritate, fără să nege, scrie realitatea.net.

Vladimir Putin nu a negat implicarea Rusiei în otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, atunci când un reporter al BBC l-a chestionat pe această temă.

Întrebat dacă Kremlinul este în spatele otrăvirii lui Serghei Skripal, Vladimir Putin a zâmbit scurt, apoi a deturnat răspunsul: „Uite, suntem ocupați aici cu agricultura. După cum puteți vedea, scopul este să se creeze condiții bune pentru viața oamenilor. Și mă întrebi despre niște tragedii…”

Serghei Skripal, 66 de ani, despre care presa internațională a scris că a fost chiar agent dublu (ex angajat GRU – Serviciul secret rus și colaborator MI6 – serviciul secret al Marii Britanii), şi fiica sa, Yulia, 33 de ani, au fost găsiţi inconştienţi, pe data de 3 martie, pe o bancă din orașul englez Salisbury.

Cei doi au fost otrăviți cu un agent neurotoxic și se află în continuare internați în spital, în stare critică.