Recomandarea unui deputat socialist pentru cei de la PAS şi PPDA: Până se vor maturiza să vopsească ouă roşii

0
46

Socialistul Bogdan Ţîrdea susţine că negocierile cu blocul politic ACUM nu sunt posibile din cauza poziţiei forţelor de dreapta, care resping toate propunerile PSRM.

„Doresc ei o majoritate parlamentară stabilă cu PSRM pentru patru ani? Nu! Numai una temporară, fără obligaţii reciproce. Acest lucru se face cu un singur scop – de a obţine de la PSRM toate pârghiile puterii, de a-i slăbi pe democraţi, iar apoi de a crea o majoritate cu democraţii, dar în condiţiile lor”, a menţionat Bogdan Ţîrdea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul socialist a declarat că PSRM este gata pentru negocieri serioase şi reale pentru constituirea unei majorităţi parlamentare viabile şi a unui Guvern eficient atunci când cei de dreapta se vor maturiza.

„Până atunci să vopsească ouă roşii. Constatăm incapacitatea forţelor de dreapta de a merge la compromisuri cu socialiştii şi manifestarea egoismului politic în viitor, având în vedere că nu a fost luată în considerare nicio propunere a PSRM”, a punctat Bogdan Ţîrdea.

PUBLIKA.MD aminteşte că socialiştii nu au dat curs invitaţiei deputaţilor PAS şi PPDA la negocierile convocate în această dimineaţă, la Parlament. Reprezentanţii PSRM au spus ieri că sunt dispuşi să discute cu cei de la „ACUM”, doar dacă aceştia vor accepta oferta socialiştilor privind crearea unei alianţe şi a unui guvern de coaliţie funcţional susţinut de o majoritate parlamentară. PAS şi PPDA nici nu vrea să audă de condiţiile PSRM.

Până în prezent, reprezentanţii PSRM și cei de la „ACUM” s-au invitat reciproc la discuţii de câteva ori, dar s-au întâlnit o singură dată. Dialogul a eșuat din cauza certurilor și discuțiilor în contradictoriu.

PAS şi PPDA îi aşteaptă în continuare pe socialişti la dialog. Asta deşi, înainte de alegerile parlamentare Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că NU vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale nici cu PSRM.

Sursa: publika.md