Roman Mihăeș, despre inițiativa de modificare a Constituției: Nu există alternative la modernizarea și integrarea europeană

0
94

Comentatorul politic Roman Mihăeș apreciază inițiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, privind stipularea în Constituție a obiectivului integrării europene.

„E o pratică normală într-o republică parlamentară,  ca șeful pricipalului partid de guvernamânt și seful Guvernului să vina cu un mesaj către țară la început de sezon politic”, scrie Mihăeș, într/un comentariu pe blogul său.

„Vlad Plahotniuc a propus modificarea Constitutiei prin introducerea referintei la integrarea europeana a RM. Sunt convins ca aceasta modificare va avea intr-un eventual referendum sustinerea majoritatii populatii a RM. Nu exista alternative la modernizarea si integrarea europeana a RM”, mai apune analistul.

„Astfel Vlad Plahotniuc a demonstrat ca astazi este liderul responsabil al principalului partid de guvernamint, care tine ferm directia corecta, cea a integrarii europene a tarii”, consideră Mihăeș.