Roman Mihaes: Este evident ca nu poate dura mult situatia in care, Guvernul este format din trei partide, dar e dominat clar de PAS care detine circa 80% din ministere, avind doar 14 mandate, inclusiv functia de Premier

0
315

Continuarea temei, de ce socialistii cer semnarea unui nou acord.
Este evident ca nu poate dura mult situatia in care, Guvernul este format din trei partide, dar e dominat clar de PAS care detine circa 80% din ministere, avind doar 14 mandate, inclusiv functia de Premier.
Premierul Maia Sandu si echipa sa promoveaza politici ultraliberale fiscale, financiare si economice , cresteri de impozite si taxe, lipsa aproape totala de proiecte sociale pentru paturile defavorizate.
In acest context , PSRM ,dar si PPDA, au tot dreptul sa ceara revizuirea in primul rind a cotelor acestor partide la guvernare. Iar in rindul doi au dreptul sa ceara revizuirea si completarea programului de guvernare.
Se va destrama actuala alianta de guvernare, daca PAS si PPDA refuza sa semneze de urgenta un nou acord?

Evident ca nu, in primul rind pentru ca daca PSRM va pleca de la guvernare, va putea repede sa fie inlocuit cu PDM.

PDM-ul slabit puternic, in caz ca va primi o oferta de revenire la guvernare de la Blocul Acum, va fi nevoit sa o accepte chiar si in conditia de a sustine aproape neconditionat un guvern minoritar PAS plus PPDA.
Astfel, PAS si PPDA, au o marja mare de joc cu PSRM , privind negocierea unui nou acord.

Roman Mihaes