Roman Mihăeş: Presa afiliată PAS şi PPDA a tirajat un nou fals privind Fundaţia Open Dialog

1
111

Presa afiliată PAS şi PPDA a tirajat un nou fals, care se referă la Fundaţia Open Dialog. Despre aceasta scrie comentatorul politic Roman Mihăeş, într-un articol publicat astăzi de mesaj.md.

“Citeva site-uri informative au preluat o facatura de la newsmaker.md, si au postat astăzi știri în care au scris că Guvernul Poloniei ar fi intervenit la autoritatile moldovenesti, in favoarea fundatiei Open Dialog și ar fi sfătuit autoritățile moldovenești să nu implice Polonia în campania electorală pentru alegerile parlamentare”, scrie Mihaeş. “Stirea fake poate fi dezamorsata imediat, accesând contul de Twitter al misiunii poloneze în Republica Moldova putem vedea că nu este nicăieri pomenit numele Ludmilei Kozlovska sau al Fundației Open Dialog, pe care îl conduce aceasta. În mesajul publicat de misiunea diplomatică poloneză la Chișinău se spune „Astăzi am purtat discuții bune și sincere cu premierul Pavel Filip despre problemele din campania electorală. Un mesaj clar din partea noastră cu privire la necesitatea ca autoritățile să respecte pe deplin standardele democratice. Deci observăm  lipsa oricărei mențiuni a fundației „Open Dialog” sau a Ludmilei Kozlovska, in comunicatul Ambasadei Poloniei. La fel, nu este pomenit în mesajul venit din partea ambasadei poloneze în nici un mod numele politicienilor de opoziție precum Maia Sandu, Andrei Năstase, sau oricare altcineva”, mai spune autorul.

Mihăeş se referă şi la conţinutul discuţiilor dintre Pavel Filip şi ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk

“In comunicatul Guvernului Moldovei, se apreciaza ca Premierul Pavel Filip a avut  o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.
Oficialii au  făcut un schimb de opinii privind agenda europeană a Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip a accentuat că parcursul european rămâne unica cale de dezvoltare a țării noastre. Interlocutorii au abordat, de asemenea, o serie de chestiuni actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-poloneze, confirmând interesul pentru dezvoltarea în continuare a acestora”, mai scrie Mihăeş.

1 COMENTARIU

Comments are closed.