ROMAN MIHĂEŞ: Putin nu va arunca Rusia în aer pentru Dodon

0
188

O eventuală interventie rusească în Republica Moldova, ar conduce la înăsprirea sancţiunilor internaţionale pentru regimului lui Putin, consideră comentatorul politic Roman Mihăeş, într-un material publicat pe blogul său.

„Ofensiva militară a trupelor separatiste transnstrene ar antrena conform experţilor militari ruşi, in mod inevitabil, Ucraina şi Romania în conflict”, mai scrie sursa citată.

„Recent, Putin a cerut trupe pacificatoare sub egida ONU in Donbas. Expertii rusi nationalisti critica aceasta cerinta, ei cer de la Pitun continuarea ofensivei militare in Ucraina. Militaristi sovini alde Strelkov/Ghirkin il acuza deschis pe Putin de tradare a Donbasului si chiar a Krimeii. Asta inseamna ca Rusia se opreste la ceea ce se numeste conservarea situatiei in Donbas,  si pina la alegerile prezidentiale din Rusia se inchid toate operatiunile militare. Asta mai inseamna salvarea Ucrainei , moartea ideii de Novorusia pina la Prut si salvarea si a R.Moldova”, cosideră Roman Mihăeş.

„Putin are nevoie de al patrulea mandat pentru sine sau pentru vreo marioneta de a sa si are nevoie de un ragaz. Putin nu va arunca Rusia in aer pentru Dodon. Cu atit mai putin are nevoie Krasnoselski de Dodon. Separatistii transnistreni nu vor reunificare cu RM, sa le vina un Dodon sau oricine ar fi presedinte la Chisinau sa le lichideze pasalicul rusesc”, conchide Mihăeş.