ROMAN MIHĂEŞ: Se prefigurează un duel interesant între Nastase şi Ţîcu, pentru accederea în turul doi al alegerilor locale

0
183

Comentatorul politic Roman Mihăeş anticipează un duel fierbinte în campania electorală, între candidatul blocului ACUM, Andrei năstase, şi Octavian Ţîcu, deputat independent, care reprezintă Partidul Unităţii Naţionale.

„Se prefigureaza un duel interesant intre Nastase si Ticu pentru a trece in turul doi.
Andrei Nastase a cistigat alegerile in 2018, cu principalul mesaj de campanie , lupta antioligarhică și împotriva binomului Dodon-Plahotniuc. Acest mesaj insa nu-l va mai putea folosi deoarece Blocul Acum este in alianta de guvernare cu PSRM. Alianta Acum cu PSRM este foarte nepopulara in rindurile electoratului de dreapta din Chisinau, fiind numita Kozac”, scrie Roman Mihăeş.

În opinia lui Mihăeş, Năstase nu are mesaj de campanie mobilizator şi va pierde masiv din electorat, din cauza guvernării comune cu socialiştii.

„Octavian Ticu, are toate sansele sa devina principalul rival a lui Nastase, cu sanse sa treaca in turul doi cu Ceban. Care vor fi principalele mesaje de campanie ale lui Octavian Ticu? Evident ca Ticu va bate dur in Alianta Acum cu PSRM, si va acumula capital politic si electoral. Va conta mult si sustinerea de catre Basescu dar si a altor forte poilitice unioniste a candidatului Ticu. In mod clar Ticu e avantajat de circumstante si de faptul ca Nastase este prins in alianta cu socialistii”, mai scrie Mihăeş.