Rusia se TEME de război mai mult decât SUA

0
186
Aircraft Carrier Underway Replenishment

Pe fondul adancirii tensiunilor dintre Statele Unite si Rusia, fostul director al CIA si al Agentiei pentru securitate nationala, functii ocupate in mandatul lui George Bush, a declarat ca, in caz de razboi, Moscova se va afla intr-o pozitie dezavantajata, scrie incomemagazine.ro.

„Nimeni nu vrea razboi cu rusii, dar dati-mi voie sa vorbesc despre altceva. Nici rusii nu ard de nerabdare sa se lupte cu noi”, a afirmat generalul in rezerva Michael Hayden intr-un interviu pentru CNN. „Rusia este mult mai slaba”, a subliniat el.

Dupa ce doua bombardiere rusesti s-au apropiat periculos de Alaska, fara a patrunde insa in spatiul aerian al SUA, Hayden a criticat sever Mosscova. El a calificat aceste actiuni drept „jalnice”, apreciind ca, in ultima instante, astfel de incidente „reprezinta o buna oportunitate de antrenament pentru fortele aeriene americane”.

In alta ordine de idei, generalul s-a declarat ingrijorat de reactia presedintelui Donald Trump si a echipei lui la actiunile Coreei de Nord. „Sunt convins ca scuturam prea tare barca”, a spus Hayden, recunoscand, totodata, ca Washingtonul incearca sa creeze „dezordine” in partea nord-estica a Asiei.