Şase tipuri de dureri care ar trebui să te trimită de urgenţă la medic!

0
143

Cel mai bun mod pentru a descoperi bolile din timp este să iei în seamă reacțiile corpului. Iată cele șapte tipuri de durere pe care nu ar trebui să le ignori, scrie realitatea.net.

1. Durerile puternice de cap

În caz de răceală, este posibil să fie o durere de cap provocată de sinusurile înfundate. În lipsa acesteia, poate fi, totuşi, vorba despre o hemoragie la nivelul creierului. Dacă nu poate fi pusă în legătură cu nimic (lipsa somnului, mese neadecvate), este necesar consultul medicului de familie ori al unui specialist neurolog.

2. Disconfort la nivelul pieptului

Durerile în piept pot semnala o pneumonie sau un atac de inimă. De asemenea, problemele cu inima pot apărea şi ca un disconfort la nivelul gâtului, maxilarului, umărului ori braţului stâng, simptome care pot fi însoţite de greaţă. Nu este necesar ca aceste dureri să se manifeste puternic, dintr-odată.

3. Durerile lombare sau între omoplaţi

Poate fi vorba despre infecţii urinare, calculi renali, dar şi de afecţiuni ale coloanei, cum sunt hernia de disc ori lombosciatica. Durerile între omoplaţi sunt mai subtile şi pot masca un atac de cord.

4. Durerile abdominale severe

În cazul acesta, poate fi vorba despre o apendicită, dar şi de probleme intestinale, ale pancreasului sau de un ulcer de stomac.

5. Durerile în muşchii gambei

Problemele cu venele, numite tromboze, se pot manifesta prin dureri la mers. Un cheag poate să astupe şi vasele de sânge de la picioare, nu doar pe cele de la inimă. Acestea pun viaţa în pericol, iar dacă nu sunt depistate la timp, pot duce şi la amputarea membrelor.

6. Picioare care ard

Mulţi diabetici nediagnosticaţi la timp se confruntă cu această problemă, manifestată prin simptome precum picioare arzătoare, senzaţii de ace în picioare, care arată distrugerea nervilor din zonă. Conform doctorulzilei.ro, trebuie să faci o vizită la medic, deoarece poate fi vorba şi de artroză.