Scandal în tenis între Serena Williams şi Maria Şarapova. Acuze grave

0
221

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, nu o poate ierta pe Maria Şarapova pentru scandalul de dopaj în care a fost implicată rusoaica, scrie realitatea.net.

Tehnicianul cere reguli care să le interzică organizatorilor de turnee să invite jucători care au suspendaţi pentru dopaj. El s-a referit la Maria Şarapova, despre care a spus că nu merită wildcard-uri.

„Sunt bucuros că a revenit pentru circuit, dar nu sunt bucuros să văd oameni care au primit-o înapoi ca pe o jucătoare revenită după o accidentare sau după ce a născut. Este o situaţie complet diferită. Nu cred că merită wildcard-uri. Nu am nimic împotriva ei, dar nu cred că un jucător care a fost suspendat pentru dopaj ar trebui ajutat să ajungă mai repede în top. Ca parte a pedepsei, ar trebui să plece de la zero din nou şi să-şi facă drum către vârf. Nu cred că e corect, cred că ar trebui să fie o regulă, atât în WTA, cât şi în ATP, care să nu permită organziatorilor de turnee să acorde wildcard-uri jucătorilor care vin după suspendări pentru dopaj. Dar mă bucur că ea a revenit, este bine pentru tenis”, a declarat Mouratoglou, preluat de Dolcesport.

Şarapova a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendare.