SCANDAL MONSTRU la Madrid după victoria lui Halep! ANUNŢ-BOMBĂ al WTA: „Inacceptabil!”

0
190

Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid, sub privirile marelui Ilie Năstase, aflat în centrul unui scandal rasist după declaraţiile făcute la adresa Serenei Williams, scrie realitatea.net.

Steve Simon, președintele WTA, a reacționat dur și l-a criticat pe Ilie Năstase.

„A fost o finală extraordinară. Le felicit pe Simona şi pe Kristina pentru prestaţia lor. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului.

Nu avea ce să căute pe teren azi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor. I-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei.

El a fost iresponsabil şi este inacceptabil din partea Madrid Open să îi dea un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi trebuie să fie la cele mai înalte standarde de profesionalism”, a spus Steve Simon într-un comunicat, potrivit Gazetei Sporturilor.

Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după ce a învins-o în finală pe Kristina Mladenovic (Franța), cu 7-5, 6-7 (5), 6-2, LIVE SCORE pe www.realitatea.net.

Sportiva noastră a cucerit pentru a doua oară consecutiv turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid. Acesta este al 15-lea turneu câştigat de Simona Halep la simplu şi primul în acest an.