SCANDAL! Rusia a anunțat oficial că refuză să participe la Eurovision-2017

0
234

Organizatorul „Eurovision“ – European Broadcasting Union (EBU) – a declarat că Rusia nu va putea participa la concursul internațional de muzică Eurovision din acest an, se arată în declarația oficială a EBU, scrie paginaderusia.ro.

Documentul spune că, după confirmarea interdicției privind intrarea în Ucraina a cântăreței ruse Iulia Samoilova, EBU a oferit Rusiei două alternative. Prima – sa participe la concurs de la distanță, a doua  – sa aleaga un alt candidat. Ambele propuneri au fost respinse de postul tv de stat ”Pervîi Kanal”, care în plus a refuzat să difuzeze concursul. Acest lucru înseamnă că Rusia nu va mai participa la „Eurovision“ in acest an, declară EBU.

Moscova a ales-o pentru participare  la competiția internaționala Eurovision pe cântăreața Iulia Samoilova, care din cauza unui handicap se deplaseaza într-un scaun cu rotile.

Anterior, pe 22 martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a interzis Iuliei Samoilova intrarea în Ucraina pe o perioada de trei ani, deoarece ea a încălcat legislația ucraineană, vizitand Crimeea fara viza.

Kremlinul a declarat ca decizia Ucrainei este una politică.