SCANDALOS! Armata rusă continuă să recruteze militari în regiunea transnistreană

0
245

Armata rusă continuă să recruteze militari în regiunea transnistreană, în pofida notelor de protest expediate de Ministerul de Externe de la Chișinău. Anunțurile de recrutare sunt plasate în stațiile de autobuz și pe stâlpi, în localitățile subordonate regimului de la Tiraspol.

Acestea conțin informații privind condițiile de angajare și beneficiile de care ar putea beneficia militarii angajați prin contract, relatează Deschide.md și Radio Chișinău.

Astfel, potrivit anunțului, plățile cuvenite militarilor care-și fac serviciul peste hotarele Federației Ruse sunt achitate cu aplicarea unui coeficient de majorare de 1,3. De același coeficient beneficiază militarii odată cu fiecare avansare în grad. În cazul în care militarii își fac serviciul în cadrul „trupelor de pacificare”, coeficientul de majorare este de 1,5. Pe lângă asta, recruților le sunt promise alte plăți, un concediu anual plătit, subsidii și garanții sociale.

Doritorii care nu au împlinit vârsta de 27 de ani trebuie să dețină cetățenia Federației Ruse și o diplomă de studii superioare, pe când serviciul militar executat în termen nu este obligatoriu. Persoanele trecute de 27 de ani trebuie să prezinte pașaportul Federației Ruse și o diplomă de studii medii speciale sau tehnice. Vârsta maxim admisibilă anunțată este de 37 de ani.