SCANDALOS! Cum funcţionează maşina de MANIPULARE de la Jurnal TV

0
224

Un moldovean din diasporă descrie cu lux de amănunte cum funcționează mașinăria de propagandă de la postul Jurnal TV. Andrei Cosoi publică pe blogul său o istorie care a pornit de la o simplă adresare a Jurnal TV pentru a oferi detalii despre un concert pentru diaspora din Italia, ca mai apoi televiziunea să lanseze mai multe  atacuri asupra sa. Autorii de la postul finanțat de către oligarhul fugar Victor Țopa l-au acuzat pe Cosoi de propagandă politică și au mimat acordarea dreptului la replică.

„Mă telefonează un domn cu vocea stranie. M-a întrebat suspicios cine sunt, ce fac și să-i povestesc în linii generale despre concert. Precizez că jurnalistul nu mi-a spus că sunt acuzat, de cine și de ce fapte. Eu am fost liniștit și am răspuns inocent și în necunoștință de conflict: “Concertul are tematica sărbătorilor de iarnă, este autofinanțat, apolitic și organizat de colectivul asociației Solidarietà Universale”.

În aceeași zi, pe la ora 20:00 (ora Moldovei), înainte de a începe concertul, Jurnal TV transmite, unde mai direct – unde indirect, următoarele mesaje manipulatoare:

Andrei Cosoi și echipa sa, prin intermediul unei asociații fondate peste noapte, organizează concerte politice sponsorizate de Șor sau/ și/ ori de Plahotniuc”, scrie moldoveanul pe blogul său.

Cosoi prezintă pe blogul său dovezi că asociația pe care o reprezintă este activă în Italia și de-a lungul timpului a organizat numeroase activități pentru diasporă, așa că nu poate fi vorba despre ”asociație fondată peste noapte”.

Acesta mai relatează cum Jurnal TV l-a folosit pe șeful asociației Baștina din Padova, Alexandru Marcinschi, drept unealtă pentru a lovi în el. Marcinschi, la indicația propagandiștilor de la Jurnal TV, a declanșat o campanie de denigrare împotriva lui Cosoi, pe care l-a acuzat că organizează concerte cu tentă politică. Asta chiar dacă anterior chiar Marcinschi a pus la cale mai multe evenimente similare, plătite de Vlad Filat din banii lui Ilan Șor.

Moldoveanul din diasporă scrie în concluzie că a devenit victima unei defăimări la comanda unei „minți diabolice”. Acesta mai spune că autorii de la Jurnal TV sunt obsedați și văd în orice eveniment cultural o tentă politică, acuzându-i pe alții că fac politică, pe când anume ei sunt cei care o fac.

„Scopul acestei defăimări sociale, nefondate, pornește de la impulsurile unei minți diabolice susținută de un bloc politic deținător de instrumente de comunicare cu acoperire națională.

Mă întreb, retoric, dacă aceasta este noua clasă politică?
Asta, cumva, este alternativa prezentului?
Unde-i Demnitatea și Adevărul?

Aceeași oameni, cu haine diverse, care îmi încalcă drepturile, care nu respectă codul deontologic al jurnaliștilor, care sunt obsedați și văd orice eveniment cultural doar într-o optică politică și care nu au nimic sfânt în ei, care se ocupă de-a propaganda politică pentru un anumit partid,  ei sunt rezerva de aur a națiunii? Tocmai Ei mă acuză că “fac politică“, scrie Andrei Cosoi.

via hotnews.md