SCANDALOS! LIderul de la Tiraspol face cu OU ŞI CU OŢET guvernele de la Chişinău şi Kiev

0
210

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a cerut din nou Rusiei să convingă Moldova și Ucraina să renunțe la instituirea controlului mixt la punctul de trecere Cuciurgan, scrie Europa Liberă, citată de paginaderusia.ro.

Krasnoselski a discutat, marți, la Moscova, cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, criticând intențiile Chișinăului și Kievului care, în opinia sa, ar pune în pericol economia transnistreană și ar crea, ceea ce el a numit, un pericol de securitate pentru întreaga regiune.

Potrivit serviciului său de presă, la întâlnirea cu vicepremierul rus, Krasnoselski a mai spus că Tiraspolul ar fi întreprins mai multe „gesturi de bunăvoință” în raport cu Chișinăul, dar acestea au rămas fără răspuns.

Între aceste măsuri el a numit încetarea urmăririi penale a 10 oficialități moldovene, inclusiv polițiști, „simplificarea maximă” a regimului migrațional pentru fermierii moldoveni care au terenuri agricole în raionul Dubăsari și a funcționării școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Anterior, Chișinăul a respins acuzațiile reprezentanților Tiraspolului, spunând că dimpotrivă, un control mixt moldo-ucrainean la frontiera comună a celor două state va ușura circulația de mărfuri și persoane.