Scandalos: Rusia acuză SUA că i-au furat …steagurile din Consulat

0
184

Rusia a protestat în fața SUA, acuzând Washingtonul de furtul steagurilor sale de la consulatul din San Francisco, transmite Reuters.

„Un ultim eveniment rușinos. În San Francisco au fost furate steagurile din clădirea consulatului,“ – a declarat Ambasada Rusiei din SUA, pe contul sau de Twitter în editia din limba rusa, scrie paginaderusia.ro.

„Cerem ca guvernul american să ne întoarcă simbolurile de stat”, se spune în mesajul diplomatilor rusi.

Departamentul de Stat al SUA a negat versiunea rușilor despre furt.
„Steagurile fostelor obiective consulare rusești din San Francisco au fost coborâte cu respect și depozitate în siguranță, în clădirile respective“ – se rata într-un e-mail oficial al Departamentului de Stat.

Mesajul Ambasadei rusă din SUA pe site este insa diferit. Moscova nu mai acuza SUA  că a furat steagurile, ci că le-a „rupt”.

„Considerăm acest gest ca fiind extrem de neprietenos. Cerem restituirea imediată a simbolurilor de stat rusești la loc și sa se previna astfel de evenimente pe viitor“ – se arata în declarație.

Cladirea Consulatului Rusiei la San Francisco este goala dupa ce SUA au obligat Moscova să evacueze in total trei facilitati diplomatice ale Federației Ruse.
Statele Unite au explicat că acest pas a fost făcut ca răspuns la cererea Kremlinului de a reduce personalul diplomatic american din Rusia.