SCANDALOS! Tiraspolul acuză Chişinpăul de AGRESIUNE şi umblă cu jalba-n proţap la ONU

0
294

Sovietul Suprem de la Tiraspol a aprobat demersul liderului regiunii separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski de a cere secretarului-general ONU, Antonio Guterres, să acorde republicii nerecunoscute statut de observator la Națiunile Unite și să creeze un grup de lucru permanent pentru reglementarea transnistreană.

Potrivit Interfax, la discuția din legislativul transnistrean ministrul de externe din regimul separatist, Vitali Ignatiev, a spus că Tiraspolul va cere Națiunilor Unite să adopte o declarație care să interzică impunerea de sancțiuni și blocade împotriva locuitorilor transnistreni”, notează paginaderusia.ro.

Ignatiev a mai spus că cererea acordării statutului de observator la ONU regiunii transnistrene se bucură de sprijin rusesc, care este însă „deocamdată neoficial”.

În documentul adresat ONU, liderii transnistreni se plâng de „agresorul” Moldova, care „în fiecare an adopta o poziție tot mai radicală, conflictuala, în relațiile bilaterale”.

În același timp, „republica nistreana” este descrisa drept „un exemplu de funcționare eficientă a democrației directe”.

„Transnistria poate și este gata să devină un partener responsabil și de încredere al Națiunilor Unite, care asigură dezvoltarea democratică, progresivă și non-conflictuala a unei jumătati de milion de cetateni în inima Eurasiei”, se arată în declarația spearatistilor de la Tiraspol.