SCANDALOS! Un activist al lui Usatîi, prins cu o seră plină cu plante de canabis

0
129

O seră plină cu plante de canabis a fost descoperită de poliție în gospodăria unui activist al Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi. Ziarulnational.md scrie că în urma verificării informațiilor operative, oamenii legii au descins la Vitalie Galep, consilier local din satul Lucești, raionul Cahul. Galep a fost ales pe lista partidului lui Renato Usatîi, fiind și liderul organizației locale a formațiunii, scrie politics.md.

Potrivit poliției, în sera au fost găsite 31 de plante de canabis bine îngrijitecu înălțimea de patru metri.Vitalie Galep a fost reținut. Dacă va fi găsit vinovat, consilierul riscă doi ani de închisoare. Nu este prima dată când oameni din anturajul lui Renato Usatîi sunt prinși cu afaceri ilegale. În 2016, un alt activist al formațiunii conduce de primarul fugar de Bălți a fost reținut pentru organizarea unei afaceri de cultivare a canabisului.

Este vorba despre Nicolae Hacico. Acesta a mințit doi businessmeni din Israel că în Moldova este permisă cultivarea marijuanei și le-a eliberat o pretinsă licență contra sumei de 25 de mii de euro. Mai mult, victimele au declarat pentru anchetă că Hacico le-a organizat o întâlnire cu Usatîi, pe care l-a prezentat drept ”cel mai influent politician din Moldova, viitor premier”.