Scenariu DIABOLIC, developat de analiștii politici: Rețeaua secretă rusă care vrea să SUGRUME Republica Moldova!

0
389

Analistul politic Petru Bogatu susține că Republica Moldova este una din țintele unei ofensive a Federației Ruse, efectuată prin intermediul unei rețele a serviciilor secrete rusești. Supranumită Wagner, rețeaua condusă de Dmitri Utkin, fost colonel GRU,  racolează, potrivit lui Bogatu, în fostele republici sovietice militari cu pregătire substanțială, veterani cu experiență de război.

„Grupul  Wagner e o forță, care numără, potrivit unor estimări,  circa 1 mie de persoane, peste o sută dintre ei fiind lichidați”, consideră analistul citat

„Odată cu anexarea Crimeii și invazia Rusiei în Donbas, nu numai că au început confruntări armate sângeroase în Ucraina, ci și s-a încheiat un capitol al istoriei.. Ceea ce a urmat a fost un salt în necunoscut care a declanșat o serie de evenimente și fenomene imposibil de anticipat. S-a dezlănțuit un al doilea război rece, iar R. Moldova se numără printre țintele acestuia”, a mai declarat Petru Bogatu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prime TV.

„O consecință a desconsiderării pericolului rusesc este urzeala serviciilor de spionaj ale Moscovei pe teritoriul Republicii Moldova: devalizarea băncilor, cazul deputatului Bolboceanu, cel al diplomaților ruși expulzați sunt doar partea vizibilă a aisbergului.  Lichidarea în Siria a mercenarului Matkovski cu origini moldovenești se vede că a alertat Comisia  Securitatea Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului care săptămâna aceasta a dezbătut cu ușile închise situația mercenarilor moldoveni pro-ruși și legătura lor cu spionajul rus”, consideră analistul politic.

„E nevoie, deci, de operațiuni de eradicare a rețelelor străine de spionaj care racolează tineri. Se impun măsuri educaționale și de contra-propagandă, deoarece mercenarii nu-s o adunătură de flămânzi. Spălați pe creier de campaniile ruse de intoxicare, ei sunt putiniști convinși. Revenirea lor în țară trebuie riguros controlată, aceste persoane, în cazul în care nu vor fi izolate, prezentând un pericol pentru siguranța națională”, conchide expertul.