Șeful Misiunii OSCE în R.Moldova anunță reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2

0
236

Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la finele sesiunii de vară curente. Declarația a fost făcută de președintele parlamentului Zinaida Greceanîi la întâlnirea de luni, 8 iulie cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

De asemenea, președintele parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

În context, Claus Neukirch a anunțat reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2. Totodată, oficialul a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

În discuție, Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.