Sergiu Lucinschi, fiul ex-președintelui Moldovei, Petru Lucinschi, anunțat în căutare de poliția română

0
25

Poliția română l-a anunțat în căutare pe Sergiu Lucinschi, fiul mai mare al fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. La începutul lunii aprilie 2019, Sergiu Licinschi a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România, pentru trafic de influenţă şi fals intelectual, notează Radio Chișinău.

În mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel București Secția a II-a Penală pe numele lui Sergiu Lucinschi, se menționează că ”în perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul a exercitat acțiuni de costrângere asupra părții civile H. A., pentru a-l determina pe acesta să-i dea suma de 4.000.000 euro, pretinzând că are influență asupra organelor  judiciare implicate în instrumentarea cauzelor penale care-l priveau pe  acesta”, scrie politiaromana.ro.

În iunie 2015, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, şi Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a-şi retrage o plângere de la DIICOT.

Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop, de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.