Simona Halep, veste de ultimă oră înainte de Wimbledon

0
252

Simona Halep, Wimbledon // Serena Williams va fi cap de serie numărul 25 la Wimbledon. Cum o afectează această decizie pe Simona Halep?

Simona Halep, Wimbledon // Decizia organizatorilor vine după ce mai multe voci din tenisul mondial au acuzat tratamentul pe care îl primește Serena Williams, 36 de ani, care abia a născut. Serena Williams a coborât foarte mult în clasamentul WTA și și-a pierdut avantajul de a fi clasată cap de serie la turneele importante, lucru care a pornit o dezbatere generală în circuitul feminin, a scris gsp.

Pe cine au scos organizatorii? Pe Dominika Cibulkova, locul 32 WTA. Aceasta și-a pierdut statutul de cap de serie la Wimbledon, după decizia organizatorilor. Jucătoarea din Slovacia și-a manifestat supărarea aseară, într-o conferință de presă, în care a acuzat: „Nu e drept! Eu am muncit și ar trebui să fiu cap de serie! Sunt un fost număr 4 mondial, de ce să nu fiu cap de serie dacă am acest drept?!”, a mai scris gsp.

CUM ESTE AFECTATĂ SIMONA HALEP

Simona Halep, numărul 1 mondial, este primul cap de serie de la Wimbledon, turneu de Grand Slam care are un algoritm complex de stabilire a capilor de serie.

Decizia din cazul Serenei Williams înseamnă că Simona Halep o poate înfrunta abia în tururile 2-3, conform gsp

Tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului de concurs la Wimbledon va avea loc pe 29 iunie, ora 12:00. Turneul disputat pe iarba de la Londra va începe pe 2 iulie.