Simţea în fiecare dimineaţă gust de metal în gură. Când s-a dus la medic a avut un şoc

0
144

Una dintre cele mai neplăcute senzaţii pe care o experimentăm este atunci când ne muşcăm limba. Gustul de metal în gură pe care îl simţim imediat este cauzat de conţinutul de fier din sânge. La unele persoane senzaţia se estompează în timp, dar la altele rămâne, făcând dificilă perceperea gustului alimentelor ingerate, scrie realitatea.net.

Totodată, sângerarea gingivală poate fi cauzată de infecţii ale dinţilor ale căror simptome includ durere la nivelul gingiei şi un miros neplăcut al gurii. Prin urmare, sunt recomandate vizitele regulate la medicul dentist pentru tratarea eventualelor probleme cu dinţii, păstrarea unei igiene corecte a gurii prin perierea dinţilor măcar de două ori pe zi şi consumul a 8 pahare de apă pe zi pentru a ne păstra hidrataţi.

Congestia nazală. Gustul şi mirosul sunt două simţuri strâns legate. În cazul în care avem nasul infundat, suntem gripaţi, sinusurile sunt blocate suntem incapabili să simţim mirosul alimentelor. Gustul este alterat şi putem simţi un gust de metal în gură.

Anumite medicamente – fie că e vorba despre pilule cu vitamine, antibiotice, antihistaminice sau antifungice – pot lăsa o astfel de senzaţie în gură pentru faptul că au fier în compoziţie. De regulă, senzaţia dispare odată cu întreruperea tratamentului. Senzaţia de metal în gură mai poate apărea ca urmare a anesteziei, scrie adevărul.ro.

Uscăciunea gurii. Saliva ne ajută să recunoaştem gustul alimentelor , dar atunci când suntem deshdrataţi, când respirăm pe gură sau avem astm, cavitatea bucală pierde această abilitate.

Alte motive pot fi: diabetul, pietrele la rinichi, bolile cardiovasculare sau cancerul. O rană la cap sau la nas poate duce, de asemenea, la reducerea capacităţii de a distinge gustul alimentelor. Expunerea la anumite substanţe chimice precum mercurul poate produce acest efect.