Simţea o durere în partea stângă şi s-a dus la medic. După ecografie a înlemnit: E un MONSTRU!

0
86

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost nevoit să se opereze după ce medicii au descoperit, în urma unei ecografii, o piatră în vezica urinară care avea dimensiunea unui ou de struţ, scrie sciencealert.com. Când au văzut ecografia, medicii i-au spus că în el nu se află o piatră normală, ci un adevărat monstru, scrie realitatea.net.

Bărbatul avea dureri în partea stângă şi probleme cu urinarea, aşa că a mers la camera de urgenţă din cadrul St Mary Medical Center din Long Beach.

În urma unei ecografii, medicii au găsit „monstrul”: o piatră în vezica urinară care cântărea 770 de grame şi un diametru de 9,5 cm.

(w400) Simţea o

Pietrele vezicii urinare, care nu trebuie confundate cu pietrele la rinichi, sunt de obicei cauzate de inflamația vezicii urinare. Aceasta se întâmplă atunci când corpul este deshidratat sau urina este prea concentrată şi formează cristale în vezică. În timp, acestea se acumulează, formând o piatră.

Potrivit Guinness World Records, cea mai mare piatră de vezică urinară a fost îndepărtată vreodată de la un pacient de 62 de ani la o clinicădin Brazilia şi cântărea 1,9kg.