ȘOCANT! Un istoric a descoperit jurnale care documentează canibalismul în timpul blocadei Leningradului

0
151
BTEBGR The Great Patriotic War. Blokade of Leningrad.

Un istoric american a descoperit jurnale anterior necunoscute care documentează asediul Leningradului ( St.Petersburg) și foametea provocată de acesta, care i-a împins pe mulți dintre locuitorii săi la acte de canibalism, scrie The Independent.

Blocada orașul rusesc a durat din septembrie 1941 până în ianuarie 1944, în total 872 de zile și a provocat moartea a peste 800.000 de locuitori, scrie paginaderusia.ro.

„Profesorul Alexis Peri de la Universitatea din Boston a descoperit jurnalele în timpul cercetărilor sale în arhivele rusești, iar relatările martorilor oculari permit o privire nouă asupra greutăților cu care s-au confruntat mulți locuitori,“ – se spune în articol.

Peri a adunat jurnalele descoperite și le-a publicat într-o carte numită The War Within: Diaries From the Siege of Leningrad.

Unul dintre primele semne ale foamei a fost acela că la copii începea să crească păr pe față. Și adulții sufereau modificări fiziologice: bărbați ajungeau impotenți, iar ciclurile menstruale la femei deveneau iregulate sau dispăreau cu totul, spune articolul.

„O fetiță a scris că tatăl ei a fost era atât de flămând că l-a mâncat pe câinele lor. Și nu era vorba doar despre animale. Aproximativ 1.500 de leningradeni au fost arestați pentru canibalism în timpul blocadei…“ – se arată în articol.

Au existat cazuri când în consum era folosită carnea persoanelor decedate, și, de asemenea, aveau loc și omoruri în scop de consum, scrie autorul.

Mai mult decât atât, unii părinți din Leningrad și-au hrănit copiii cu carne de om.